Vävkollo med Väv i Väst 15-16 april

Dela den här sidan

 fotograf: Sebastian WaldenbyVälkommen på vävkollo där vi väver rya i vävram med Emelie Röndahl den 15-16 april på Lydde Gård i Kinna.

 

Om kursledaren:

Emelie Röndahl är konstnär, bosatt i Falkenberg och Kinna, som i huvudsak handväver figurativa ryor. 

 

Så här berättar hon om sig själv: Jag tog min master-examen på HDK 2012 i ämnet konsthantverk och jag disputerade senare vid samma institution på min doktorsavhandling ”Crying Rya: a practitioners narrative through handweaving”.

Jag har sedan min examen haft flera  utställningar i både Sverige och internationellt, till exempel på Istanbul Design Biennal 2018, Ung Svensk Form 2019, Lodz Tapestry Triennal 2019-2020 och Rian Design Museum 2020. Jag har även deltagit i flera konstnärsresidens, bland annat Iaspis i Stockholm 2013 -2014, Textile Arts Center i New York 2014-2015, och Iaspis gäststudio Nova Iskra i Belgrad 2018.


Under våren 2023 är jag aktuell med två parallella utställningar: Trollhättans Konsthall 25 mars – 21 maj, och Kungsbacka Konsthall 1 april – 3 juni.

  

Om vävkollot/kursen:

Under de här två dagarna delar Emelie med sig av det hon kan om ryavävning, hur hon tänker när hon komponerar bilder, hur ljus och kontrast påverkar och om hur materialen påverkar bilden.

Fokus kommer vara på den praktiska vävningen. Ta gärna med en bild att väva, helst A3 utskrift av ett foto, vi förenklar bilden tillsammans med färger och pennor.


Om du inte har en lämplig vävram, skriv detta under punkten övrigt i anmälan. Skriv också gärna om du har en extra vävram att låna ut.

 

Samling kl 12.00 med fika, därefter inleder Emelie kollot.

Kl 17.00 går vi till grannhuset, Kinna golfklubb och äter middag

Kvällen fortsätter säkert på Lydde gård och ryorna.

Frukost kl 8.00 och kl 9.00 fortsätter kollot fram till lunchtid. Lunch ingår inte i vår plan)


Boende:

Lydde gård är ett bed & breakfast  För att vi ska få plats behöver du dela rum med andra. Ju fler som bor i rummen desto billigare blir det, priserna varierar mellan 600kr och 1200kr beroende på storlek och antal som bor i rummet.  Du får flera alternativ att välja mellan. Vi kommer att göra vårt bästa för att tillgodose allas behov. Frukost ingår i priset. Gå gärna in på www.lyddegard.se för att få en uppfattning om platsen. 

 

Kostnad:

Kursen kostar 600 kr för medlemmar i Väv i Väst (medlemskap kostar 275 kr/år). Då ingår kurs, fika samt en tvårätters middag på Golfklubben på lördag kväll (dryck ingår ej). Du betalar själv för boendet tillsammans med de du delar rum med.


Anmälan

https://forms.office.com/e/PFfXSs0w5k


Om inte länken fungerar kopiera och klistra in på din internetsida

Det finns plats för 20 deltagare och det är först till kvarn, så här gäller det att passa på.