Vävcafé Slöjdens Hus Skövde

5 april var det Vävcafe i Skövde. Denna gång var Gunnel Andersson inbjuden och hon hade med sig vävprover där vi fick se många fina kanter och avslutningar.   

Vi fick känna på kuddar och fick tips på allt från materialval till montering. Olikas typer av innerkudde, mått, knappnålar man ska använda och hur själva sömnaden ska göras för att uppnå bästa resultat. 

Vi blev också varse att det finns många sätt att kanta en matta. Kanten kan vara det som fulländar den vävda mattan. Man är inte klar bara för att det är dags att klippa ner väven först då börjar finishen. Det var verkligen intressant att se alla former av ”fållar” och ”fransar”.  På de prover som skickades runt framgick det hur man gjort, mycket pedagogiskt.  Så många spännande avslutningar. 

Ett intressant vävcafé som gav mersmak, Förhoppningen är att vi kan göra en fortsättning i någon form. Ni som är intresserade håll er uppdaterade på vad som erbjuds i kalendariet framöver. 

Sist men inte minst. Vi fick också se något annat intressant, Astrid hade vävt en väv med dubbelsidig rya. Inspirerande och väckte säkert tankar hos en och annan. 

Dela den här sidan