Inbjudan till digitalt vävcafé 25 november 2020

Välkommen till ett digitalt vävcafé via Teams, kl 18.00 –20.00

När världen är annorlunda, provar vi också annorlunda saker. I höst visas utställningen Ett mayhem av ryor av textilkonstnären Emelie RöndahlRian Designmuseum i Falkenberg. När nu museet p g a rådande omständigheter behövt stänga, bjuder vi in till en filmad visning som museet gjort av utställningen. I anslutning till filmen, en direktsänd presentation av Emelie där hon berättar om sin ingång till den textila världen genom vävning. Emelie har nyligen flyttat till Falkenberg och arbetar nu på sin doktors avhandling. På Stadshusets galleri Kuben, i Falkenberg, har Emelie också haft sin stora vävstol upp-ställd med ett antal workshops. Här har ett undersökande arbetssätt varit i fokus under rubriken Weaving Fitness Center.

Vilka frågor och vilka slutsatser har konstnär och besökare ställt sig respektive kunnat dra?

Program:Välkomna och en guidad tur i filmad form av utställningen Ett mayhem av ryor

• Textilkonstnären Emelie Röndahl presenterar sig

Kort om VÄV2021 från Marita Jönsson, Kultur i Halland – Slöjd

Vad händer hos handvävarföreningen Väv i Väst? Marie Lundin informerar

Övrigt att informera om.

Så här går det till: Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter i denna länk: https://a.entergate.se/region_halland/vavcafe

Sista anmälningsdag 23 november. Du kommer få en bekräftelse på din anmälan i din mail.

Ett par dagar innan 25 november kommer du att få en Teams-länk, som när du öppnar, tar dig in i ett digitalt mötesrum där vi kommer se varandra och du kommer se utställningen på Rian Designmuseum samt kunna lyssna på Emelies presentation och övriga punkter.

Vill du prova tekniken i förväg, kontakta mig, Marita Jönsson, marita.jonsson@regionhalland.se så bestämmer vi en tid tillsammans för detta.

Mycket välkommen!

Foto: Maja-Kristin NylanderEmelie Röndahl www.regionhalland.se/kultur

Dela den här sidan