Ellen Arolin

Ellen Arolin

Ellen Arolin

Ellen Arolins digitala föredrag  1 december kl 19.00

Föreläsningen hålls i samarbete med

Studieförbundet Vuxenskolan

Västra Götaland

Föreläsningen är gratis för medlemmar i Väv i Väst och medlemmar  i regioner tillhörande Riksvävarna.
Övriga intresserade Swishar 50 kr till Väv i Väst
nummer 123 405 72 46

Länk till anmälan

https://forms.gle/MFNNtPb3Wr7jaBjG9

Jag heter Ellen Arolin, jag är 25 år gammal och kommer från Göteborg. Jag är utbildad textildesigner vid Textilhögskolan i Borås med vävning som specialisering, och studerar i nuläget vävning och broderi vid Handarbetets vänners skola i Stockholm.

Ända sen jag var liten har jag älskat att hålla på med pyssel och textil, men då jag fick möta vävningen på Stenebyskolan kände jag att det var något alldeles speciellt. Jag har fortfarande inte tröttnat. Hur ska man kunna tröttna på vävning när det alltid finns mer att upptäcka? Oändliga kombinationer av material, bindning, färg och form gör vävningen till det roligaste jag vet. Det finns så många olika möjligheter, och man blir aldrig fullärd.

Jag kommer berätta om och visa bilder från olika projekt jag har gjort, bland annat bildvävar och mattor. Jag kommer lägga en del av tiden på mitt examensarbete från Textilhögskolan, där jag fokuserade på hållbarhet. Jag använde mig av spillmaterial från vävindustrin, som jag växtfärgade och sedan handvävde med, för att skapa nya textilier. Jag kommer berätta ingående om det här arbetet och visa bilder från min design- och skapandeprocess.

I mitt arbete är färg ett starkt fokus och jag färgar gärna mitt garn själv för att få exakt de nyanser jag söker. Jag kommer därför också prata lite om hur jag tänker när jag väljer färg och färgar garn.

Jag har också ett stort intresse för historiska textilier och har gått en kurs i vävning och rekonstruktion på Sätergläntan. Där gjorde jag en rekonstruktion av ett tyg från medeltiden, detta kommer jag också berätta om.

Som utbildad designer med en gedigen hantverkskunskap hoppas jag att jag kan komma med lite nya perspektiv, idéer och inspiration!

Välkomna !

Dela den här sidan